ראו עידכונים למטה.

זה מצחיק והזוי!

נושא: מתכנן להגיע רחוק? יש לנו תכניות בשבילך

שולח: פורטל הלימודים המוביל <return@ilimudim.co.il>

תוכן: כל התוכן הוא תמונה שמפרסמת "מפגש היכרות" במסלול האקדמי – המכללה למנהל. אל תשתלב, תוביל. אין פרטי התקשרות כגון טלפון או כתובת דוא"ל.

ממש לא ברור לי למה למוסד מכובד כמו המכללה למנהל לפרסם את עצמו ככה.

התמונה מקושרת לאיזשהו דף בתוך אתר שכתובת ה־IP שלו היא 192.114.144.231. יש גם קישור "להסרת כתובת הדאר האלקטרוני שלך מרשימת התפוצה", שגם מובילה לדף אחר תחת אותה כתובת IP. ההמלצה הרגילה עם דואר זבל היא לא ללחוץ על קישורים כאלה, כי זה עושה בדיוק את ההיפך: מאפשר שקיבלת את הודעת־הזבל ושאפשר לשלוח לך עוד כאלה. אז נכנסתי ידנית לכתובת ה־IP וראיתי דבר מעניין: רשימת קבצים אופיינית לשרת IIS של מייקרוסופט, שאפילו לא התקינו לו דף ראשי (index.html וכיו"ב) כמו שצריך. מה שכן היה שם זה קובץ בשם SQL.zip בגודל 342 מגה. מדובר בהתקנה של SQL server שהותיר שם מנהל רשת מעפן.

אני (עוד) לא ממש מומחה עולמי בחיפוש עקבות ברשת, אבל מחיפוש פשוט שעשיתי עולה הרושם שהכתובת היא בשרת אירוח של בזק בינלאומי.

אז אני אתלונן עליהם לבזק בינלאומי וגם ל־BSA – ה"אירגון" שנלחם בתוכנה פירטית. אז נכון ש־BSA הם בדרך כלל "החבר'ה הרעים", אבל כל אמצעי כשר נגד מפיצי דואר זבל.

כמו כן, אני קורא לכל הקוראים להוריד למחשב שלהם את הקובץ הזה ואז מיד למחוק אותו. למחוק – כי זו העתקה לא חוקית של תוכנה ואסור להשתמש בה. אבל להוריד – כי זה יסתום את רוחב הפס של מפיצי דואר הזבל.

עדכונים:

1. בנבירה בגנזי דואר הזבל שלי מצאתי שכבר קיבלתי כמה הודעות ספאם באותו סגנון ממוסדות לימוד אחרים.

2. בהודעה הנדונה היה קישור ל-inwise – חברה שמספקת פתרונות לדיוור שיווקי. באתר של inwise כתוב שהחברה נלחמת בדואר זבל ודואגת שכל מי שנכנס לרשימת תפוצה יאשר את צירופו. אין שום סיכוי שעשיתי את זה במקרה המדובר. התקשרתי ל-inwise, דיברתי שם עם בחור בשם איציק והסברתי לו מה הבעיה. הוא מיד ביקש את כתובת הדוא"ל שלי. שאלתי אותו למה הוא צריך אותה, שהרי הבנתי שהם מספקים רק את התוכנה ולא את רשימת הכתובות. איציר ענה תשובה מגומגמת ורק בעזרתי הוא "הסביר" לי שזה נועד לבדוק למה לא עבדה ההסרה של השם שלי. נו שויון. נתתי לו את הכתובת בכל זאת, אבל מבחינתי אני מתייחס לכל דיוור מ-inwise כאל דואר זבל.

עוד עדכון: בדיקה פשוטה ביותר (ping) מעלה ש-inwise.co.il נמצא באותה רשת עם 192.114.144.231 הנ"ל.

טוב, אז הנה עוד עידכון: inwise החזירו לי טלפון במהירות הבזק והסבירו לי את הדברים הבאים:

  • האימייל הנדון הגיע מאתר פרופסור. באמת נרשמתי פעם לאתר הזה והייתה לי תחושה שאצטער על זה. אני בטוח שלא אישרתי להם לשלוח לי דואר פרסומי ובדקתי את זה עכשיו שוב.
  • שי, איש inwise, טוען בתוקף שהשרת הנדון באחריות "פרופסור" והדמיון בכתובות IP מקרי בהחלט.

אין לי כוח לרדוף היום אחרי תגובה מ"פרופסור", אבל יש לי תחושה שאקבל אותה גם בלי לבקש.

NRGLIFE

2007-05-12

שולח: לירן <bgsmdcdaval@hl.cninfo.net>

נושא: לא היית רוצה להיפטר מ-4 ק"ג בחודש???

תוכן (תמונה):

דיאטה לפי NRGLIFE: הצלחה הינה אוסף כללים פשוטים ונכונים המיושמים על בסיס יומיומי.

שיטת NRGLIFE

קבוצת תמיכה דרך האינטרנט

יועץ אישי עם תכנית 21 יום

השמת שיטת המעגל להרזיה נכונה

צומרי תזונה המתקדמים בעולם

100% שביעות רצון

להסרה לחץ כאן: removal230@yahoo.com

בעל הבלוג: נו, עוד דיאטה. אלה זבלנים, אל תסמכו על שום ייעוץ תזונתי מהם.

הערות טכניות: תמונת JPG בדחיסת־יתר. קידוד עברי גרוע.

הנה עוד זבלן שמתחזה לחבר שלי, כמו "אתר קשקוש".

שולח: gal <galsror@012.net.il>

נושא: כיף של תמונה

תוכן:

לכל חברי היקרים,
ידידי המוכשר, יוסי פתח את הסטודיו שלו לצילומי ילדים ומשפחות
מדובר על חווית צילום חדשה קריאטיבית וכיפית.

אתם מוזמנים להכנס לאתר ולהתחיל להנות מכיף של תמונה.

www.ustudio.co.il

ושוב מדובר במקרה עצוב של איש־עסקים ואמן לא רע כנראה, שמפיץ את סחורתו בדרך פסולה. יוסי, אתה מוזמן לשלוח לי התנצלות אישית על דואר הזבל הזה.

בית רוקח

2007-05-12

טוב, זה יד עצוב.

שולח: jenny <jennygrigg@gmail.com>

נושא: אביב של זמר ותיאטרון

תוכן:

בית רוקח: הבית ממנו צמחה העיר תל-אביב 1887

שירים הולכים עם אנשים

מופעים ממיטב הזמר העברי

מאי-יוני 2007

ג'ני רבין, שמיניית הכל בקול, גבי ארגוב, בדו-שיח מוסיקלי, עם שירים מכאן ומשם: שירים עבריים, מחזות זמר, ג'ז, חיפושיות ועוד…

ניהול מוזיקלי וליווי בפסנתר – ג'ני רבין בשיתוף עם גבי ארגוב

הגדת נוה צדק

הצגה מקורית על הווי שכונת נוה צדק בעת הקמתה, 1887, לצד אירוח וטעימות ממטבח התקופה

כתיבה ובימוי: אמיתי יעיש

שחקנים: שרגית ביקובסקי / גילי בן אוזיליו, אמיתי מילוא וג'ק שוילי

למידע וכרטיסים: בית רוקח

ועוד כהנה וכהנה.

כל הסיפור הזה נורא מעציב אותי, כי נראה שמדובר במוסד שעוסק בתרבות.

נו אז מה, גם אני מוזיקאי שמנסה לארגן הופעות שיבואו אליהן כמה שיותר אנשים – אבל אני הרי לא מפרסם את עצמי בדואר זבל.

שולח: החברה לאיכות הסביבה

נושא: מבצע הדברה

כל התוכן הוא תמונה שמפרסמת חברה שקוראים לה "גלית החברה לאיכות הסביבה": "הדברת כל סוגי המזיקים באופן מיידי 24 שעות ביממה". בתמונה מופיעים גם סמלים של מכון התקנים, המשרד לאיכות הסביבה וגם המנורה של מדינת ישראל, כי יש "רשיון של משרד הבריאות".

ל"גלית" אין שום קשר לחברה להגנת הטבע או למשרד לאיכות הסביבה, אבל כנראה שיש המון אנשים שנופלים בפח ורואים ב"רשיון" הזה גושפנקא.

בקיצור, גלית היא חברה מסחרית ששולחת דואר זבל כדי לפרסם את שירותי ההדברה שלה. דואר זבל לא טוב לאיכות הסביבה – רק תחשבו על החשמל שמתבזבז כדי לשלוח אותו.

אז הענישו על כך את "גלית החברה לאיכות הסביבה" ואל תשתמשו בשירותיהם.

QUANTUM COCHING

2007-05-01

שולח: ùéø (שיר) <ocosgkobuy@yahoo.com>

נושא: % SUBJECT

מה קורה כשהפיזיקה הקוונטית נפגשת על ספה אחת עם הפסיכולוגיה היישומית
???

לראשונה בישראל:

אימון קוונטי !!!

QUANTUM COCHING

בהנחיית פסיכותרפיסט מוסמך (M.A) ובשילוב

טכנולוגיית התדרים המתקדמת בעולם:

QUANTUM C.T

info@ripuy.com

לפרסום במדיה זו: http://www.michtav.net/pirsum/mail.htm

להסרה מרשימת תפוצה: http://www.michtav.net/pirsum/remove.htm

הערת בעל הבלוג: איזה גרועים – לא ידעו למלא נכון את הנושא וגם לא יודעים לכתוב coaching באנגלית. הייתי אומר שזה מעיד על איכות ה"אימון", אבל אפילו "מחמאה" כזו לא מגיעה להם.